Microsoft dicht beveiligingslek met tussentijdse patch

Microsoft heeft een tussentijdse patch voor Windows uitgebracht, die een lek dicht dat aanvallers in staat stelt een pc van afstand over te nemen. Microsoft heeft patches uitgebracht voor alle recente desktopversies van Windows, waaronder 7, 8 en 8.1 Ook voor de Windows serverversies 2008, SBS2011 en 2012 is een update vrijgegeven, evenals voor Windows RT en Windows RT 8.1, dat draait op ARM-processors. Ook de testversie van Windows 10 krijgt een update. Het gebeurt niet vaak dat Microsoft tussentijds een patch uitgeeft. Het gaat dan ook om een ernstig beveiligingsprobleem, waarmee de aanvaller op afstand de volledige controle over een Windows-systeem kon krijgen. Het gaat om een beveiligingsprobleem in een OpenType-lettertype-driver, dat kon worden misbruikt door een speciaal geprepareerd lettertype in te laden. Dat verklaart dan ook de ernst van het probleem: lettertypedrivers draaien op Windows op het niveau van de kernel.

Heeft u vragen omtrent deze benodigde systeemupdate contacteer dan onze supportdienst: technische_dienst@interlight.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: