Waarschuwing “Oplichting per mail & Telefoon”

Fraude Factuur Voorbeeld

Waarschuwing voor mails m.b.t. valse facturen & aanmaningen

 We ontvangen weer vele vragen en waarschuwingen via onze klanten omtrent valse facturen die verstuurd worden door  “BE Domein Hosting”. Deze facturen zijn inderdaad regelrechte fraude, echter let op voor alle mails met betrekking tot facturen, aanmaningen en bestellingen van afzenders en/of firma’s die je niet kent of waar je geen zaken mee doet, dikwijls bevatten deze zeer gevaarlijke Ransomware die bij opening al uw bedrijfsgegevens encrypteren.

Fraudeleuze Telefoons

Ook blijven er meldingen binnenkomen omtrent aanbiedingen per telefoon van domeinnamen met andere dan .be extentie en dit aan woekerprijzen onder het voorwendsel dat anders iemand anders deze gaat registeren. Meestal is dit bluf en kan je via ons de domeinnaam tegen normale tarieven registeren of heb je er helemaal geen baat bij om een buitenlands domein te registeren.
Valse telefoons met betrekking tot support tegen virussen, spyware, elektronisch bankieren, enz… Wees steeds alert, voer nooit geen handelingen uit op je pc in opdracht van onbekende. Goudenregel aanvaard alleen support als jezelf contact hebt opgenomen met Bank, Microsoft, enz….
Bij twijfel contacteer ons: 011542029 of support@interlight.be

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: