IT Beveiliging 13,5% investeringsaftrek voor kmo’s

De regering geeft kmo’s een extra zetje door digitale investeringen fiscaal interessanter te maken. Het gaat om de toepassing van de zogenaamde investeringsaftrek. Dat betekent dat 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag fiscaal in mindering wordt gebracht van de belastbare winst. Nieuw is dat de investering moet gebeuren in digitale aankopen. Daarmee moet België de digitale achterstand op de rest van Europa inhalen.

Zowel investeringen in platformen voor cyberbeveiliging als elektronische betalingen zijn fiscaal aftrekbaar.

De nieuwe investeringsaftrek geldt retroactief vanaf 1 januari 2015. Als een handelaar dit jaar al geïnvesteerd heeft in cyberbeveiliging, komt hij bij de belastingaangifte in 2016 in aanmerking voor de extra investeringsaftrek.

Vindt hier info over de investeringsaftrek bij het agentschap ondernemen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: