Backups bij kmo’s blijven pijnpunt

Merak stelt het duidelijk in zijn laatste rapport “Hoe kleiner het bedrijf” Hoe slechter het Back-up beleid”. De cijfers over dataverlies bij Belgische bedrijven tonen dat er nog een hele weg dient afgelegd te worden in het consequent kopiëren en beveiligen van data.

40 procent van de bedrijven  maakt geen dagelijkse back-ups, zo laat de studie zien die gepubliceerd wordt in het kader van World Backup Day. Kmo’s zijn op dit gebied de slechtste leerling van de klas.

“8 procent van de kmo’s gaf aan nooit of maar enkele keren per jaar een back-up te maken. Bij deze bedrijven bestaat er meestal geen echte duidelijkheid rond wie er verantwoordelijk is voor back-ups.  10 procent van de bedrijven geeft aan onvoldoende voorbereid te zijn op incidenten die data kunnen vernietigen.”

25 procent van de ondervraagde ondernemingen heeft al eens dataverlies geleden, waarbij in de helft van de gevallen een deel van de data definitief verloren ging en  10 procent zelfs al zijn gegevens kwijt was.  25 procent van deze bedrijven heeft na een dergelijk incident geen aanpassingen  gemaakt aan de manier waarop ze met hun data omgaan en dataverlies dus een even reëel probleem blijft.

De cijfers van Merak bevestigen dat het consequent maken van back-ups een absolute noodzaak is en kmo’s het maken, opvolgen en stockeren beter uit besteden als ze op dit terrein tekort schieten.

 

Bron Merak, Smartbizz

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: