IT beveiliging op maat van kmo budgetten

Kmo’s hechten niet altijd voldoende waarde aan hun beveiligingsbeleid. Ze onderschatten de risico’s en  kmo’s beschikken over minder budget en mensen, dan grote ondernemingen, om het hoofd te bieden aan deze bedreigingen.  Daarom is het belangrijk om je budget af te stemmen op wat je wil beschermen en het overblijvend berekend risico in te calculeren.

Business Center Interlight helpt als, IT partner, kmo’s met een beperkt budget zich toch optimaal te beveiligen. Enerzijds door gebruik te maken van het ajuin principe, waar je verschillende lagen van security kan implementeren in functie van de behoefte en het budget, hoe meer lagen ingevuld worden hoe beter de beveiliging.  Anderzijds door schaalgrootte te creëren en managed beveiligings-, disaster recovery en cloud-platformen aan te bieden.

Deze aanpak  maakt dat men ook met kleine budgetten een goede beveiliging kan uitbouwen. Sommige lagen kosten niets en andere worden ook voor de kmo’s haalbaar door dat we deze ter beschikking te kunnen stellen via onze gedeelde platformen.

barometer

Enkele van de beveiligingslagen:

  1. Werkenonion-modelde en afgeschermde backups
  2. Paswoorden beleid en beperking rechten op data en resources
  3. Gebruikers awareness
  4. Managed endpoint protection (antivirus, spam, spyware, …..)
  5. Toegangsbeveiling tot uw IT infrastructuur en data
  6. Managed Advanced E-mail tread protection
  7. Disaster Recovery
  8.  ….

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: